22 Ekim 2011 Cumartesi

Öz Düzenleme Kapasitesi

Türkiye, yeteneksizsin ve artık bunu kabul etmen lazım.

Acilen!

Bu ülkede herkes şarkı söylemek konusunda yetenekli olacak diye bir şey yok. Ayrıca sesin çok kötü bunu kabul et.
(Şarkı söylemek derken temsili olarak tabi ki.)

Acilen farkına varalım, herkes her işi yapacak diye bir şey yok. Ha tabi, ama çevre engellerse yeteneğimi fark edememiş olurum ve bu dünyada heba olurum diyeceksin. Hayır böyle bir şey olamaz. Tabi ki kişisel gelişim önemlidir, ya da istekler arzular doğrultusunda eğitimini alırsın kendini tatmin edersin ama bana Einstein örneğiyle gelme, çünkü ikisi çok farklı konular. Misal, kendi adıma, ben fizik konusunda hiç iyi değilim, bir türlü de kafam basmıyor. Ben kendimden yeni bir fizik kuralı keşfetmeyi beklemiyorum.Ya da, oyuncu olmak istiyorsun, eğitimlere gittin, oyuncu koçu tuttun, atölyelere katıldın vs, ama içinden o duygu çıkmıyorsa, zorlama, bu isteğini ilgili konuyla bağdaştırabileceğin işler yap. Kendi zamanını boşa harcama. Vesaire...

Sağlıklı birey olabilmek için bir çok madde sayılabilir, bunlardan biri de kendini düzenleme kapasitesidir.
İlla muhteşem olacağız diye bir şey de yok. Hangi konuya eğilimiziz olduğunu iyi tahlil etmeliyiz ve o doğrultuda ilerlemeliyiz. Farkındalık önemli.

Tabi çok boyutlu bir mesele. Buna kişinin sosyo-ekonomik durumu da dahildir, ailede aldığı terbiye de. Belki en önemlisi, son zamanlarda medyadır. TVde gördüğünüz her "meşhur" kişi "başarılı" veya "yetenekli" değildir. Karıştırmamak lazım. 

Herkes her işi yapmasın bu ülkede!

Farkındalık önemli diyorum.

2 yorum:

  1. kesinlikle haklısın.. içimizde yaşayan insanların çoğu hatta hepsi, kendilerini bir türlü keşfedilememiş yetenekler olarak görürler.. işin garibi, bu yetenekleri keşfedildikleri anda hep köşeyi döneceklerini varsayarlar!..

    burada asıl olması gereken "desinlere" iş yapmamaktır.. taa okula ilk adımdan tutupta yetişkin olana kadar ailelerinin yarıştırma ziyniyeti nedeniyle, hep bir müsabakaya hazırlanır gibi yaşıyoruz..

    kişi burada kendisini iyi tanımalıdır.. o-şu-bu şöyle dedi/diyecek diye iyice içine çöreklenmek/kapanmak dünyanın en kazmaca işidir.. nihayetinde insan dediğin rahatça osurabilmelidir!

    saygılar :)

    YanıtlaSil
  2. son dediğine katılmamak elde değil :)

    yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil